Inbouwen Lpg (g3)

Vialle LPi autogassysteem

Een autogassysteem zorgt ervoor dat uw benzine auto op autogas kan rijden. gasFX wordt standaard geleverd met een Vialle LPi autogassysteem, het meest geavanceerde G3-systeem van dit moment. Omdat auto’s met een G3-systeem aanmerkelijk schoner rijden is het wegenbelastingtarief € 317,- per jaar voordeliger dan bij andere autogassystemen.


Vialle LPi: 100% motorvermogen

gasfx autoservicehoorn

Het unieke Vialle LPi autogassysteem werkt op basis van vloeibare brandstofinjectie. Autogas komt in vloeibare vorm en onder hoge druk de gastank van de auto binnen. Bij de meeste autogassystemen wordt het vloeibare autogas verdampt voordat het in de motor wordt ingespoten. Bij Vialle LPi wordt het autogas in vloeibare vorm in de motor gespoten. Door dit unieke systeem blijven de motorprestatie en trekkracht van de auto volledig behouden. Bovendien wordt de motor door de koelende werking van vloeibaar autogas minder zwaar belast.Rijden met Vialle LPi

Rijden met een autogassysteem werkt hetzelfde als rijden op benzine of diesel. Na het starten rijdt u korte tijd op benzine. Vervolgens schakelt uw auto automatisch over op autogas. U ziet dit op de display van het autogassysteem op uw dashboard, verder merkt u hier niets van. Tijdens het rijden kunt u eenvoudig handmatig schakelen tussen autogas en benzine. De meeste Vialle LPi systemen werken met Automatic Fuel Switch (AFS). Daarmee schakelt uw auto automatisch over van autogas naar benzine op het moment dat de gastank bijna leeg is. Verder rijdt u met autogas net zo sportief en comfortabel als u gewend bent.

 

Ruimtebesparende tankoplossing

Met de moderne tankoplossingen neemt uw autogastank niet of nauwelijks kofferbakruimte in beslag. gasFX biedt u in vrijwel alle gevallen zonder extra kosten een ruimtebesparende tankoplossing. Vaak wordt de autogastank op de plek van het reservewiel geplaatst. In dat geval ontvangt u standaard een gratis banden reparatieset waarmee u veilig thuis kunt komen.

Er zijn 3 verschillende tankoplossingen mogelijk.


1. Ringtank

De ringtank wordt in de kofferbak op de plek van het reservewiel geplaatst. Vaak wordt de bodem van de kofferbak iets opgehoogd om een zo groot mogelijke gastank te kunnen plaatsen. Deze tankoplossing wordt het meest toegepast.
Een ringtank heeft een ronde uitsparing in het midden. Bij een 'centerfilled' ringtank is deze uitsparing opgevuld zodat de inhoud van de tank groter wordt. De centerfilled tankoplossing is alleen beschikbaar voor nieuwere type auto’s.


2. Onderbouwtank

Wanneer uw auto is voorzien van een reservewiel onder de auto, wordt een onderbouwtank op de plek van het reservewiel geplaatst. In sommige gevallen worden hulpveren geplaatst om de wettelijk vereiste afstand tussen de bodem van de auto en het wegdek te behouden.


3. Alternatieve tankoplossing

Het kan zijn dat een ruimtebesparende tankoplossing om technische redenen niet mogelijk is. Of u heeft zelf een voorkeur voor een gastank met maximale inhoud. In dat geval wordt een grote cilindervormige tank in de lengte of breedte van de kofferbakruimte geplaatst.


Tankinhoud

Een autogastank is in verschillende maten leverbaar. Vaak wordt gekozen voor een zo groot mogelijke tankinhoud zodat u minder vaak hoeft te tanken. Omdat autogas uitzet bij een stijgende temperatuur en daardoor extra ruimte nodig heeft, kan een gastank voor maximaal 70 tot 80% gevuld worden. De maat van uw gastank is onder andere afhankelijk van de beschikbare ruimte in uw auto.

 

De voordelen

Rijden op autogas biedt u een aantal belangrijke voordelen. Zo bent u met autogas een stuk voordeliger uit. U profiteert niet alleen van de lage brandstofkosten, maar ook van een voordelig wegenbelastingtarief. Bovendien is autogas minder belastend voor het milieu. Autogas vermindert de uitstoot van schadelijke gassen en daarmee draag u direct bij aan een betere luchtkwaliteit. Daarmee is autogas een voordelige en maatschappelijke verantwoorde keuze.


Voor iedereen

Het gasFX-pakket is zeer aantrekkelijk als u een privé auto rijdt. Ook voor een auto van de zaak heeft gasFX veel voordelen. Door de lagere leasekosten en de lagere fiscale bijtelling kunt u een completere auto kiezen voor hetzelfde geld of een gelijkwaardige auto voor minder geld en een lagere bijtelling. gasFX is verkrijgbaar voor een groot aantal populaire lease auto’s. Voor wagenparkbeheerders is gasFX de ideale oplossing om de kosten van het wagenpark te verminderen en tegelijkertijd bij te dragen aan een duurzaam beleid. De kwaliteit van het wagenpark blijft onveranderd.


Autogas overal verkrijgbaar

Autogas wordt al meer dan 50 jaar verkocht in Nederland en heeft een landelijk dekkend netwerk. In Nederland is autogas verkrijgbaar bij meer dan 2.000 tankstations. Andere alternatieve brandstoffen zijn niet landelijk verkrijgbaar. Zo zijn er slechts 8 tankstations in Nederland waar aardgas verkocht wordt.

 

Lagere autokosten


Brandstofkosten

Rijden op autogas is een stuk voordeliger dan rijden op benzine of diesel. Dit komt vooral omdat op autogas nauwelijks accijns wordt geheven vanwege de relatief gunstige milieu effecten. Een liter autogas kost ongeveer de helft van een liter diesel en slechts een derde van een liter benzine. Hoe meer kilometers u rijdt, hoe groter uw besparing.


Wegenbelasting

Met het geavanceerde G3-systeem van gasFX profiteert u van een speciaal wegenbelastingtarief. Dit tarief is € 317,- per jaar voordeliger dan dat van andere autogassystemen. Met gasFX ligt de wegenbelasting voor uw auto tussen die van benzine en diesel. Afhankelijk van de provincie waarin u woont is de wegenbelasting voor een benzine auto tot € 20,- per maand lager. Dit verschil verdient u met één keer autogas tanken al terug. Voor een diesel auto is de wegenbelasting tot € 30,- duurder per maand. Kijk voor meer informatie over wegenbelasting op www.belastingdienst.nl.


Aanschafkosten van de auto

Een benzine auto met autogassysteem is bij aanschaf een stuk goedkoper dan een vergelijkbare diesel auto. De kosten voor een gasFX-pakket voor uw benzine auto verdient u ook weer terug door het voordelige tarief van autogas. Hoe snel dat gebeurt is afhankelijk van het aantal jaren dat u met de auto rijdt en het aantal kilometers dat u per jaar rijdt. Gemiddeld is gasFX al voordeliger vanaf 12.000 kilometer per jaar met een gebruiksduur van 5 jaar. Een benzine auto met gasFX is vrijwel altijd voordeliger dan rijden op diesel. Bereken via de gasFX Catalogus wat uw voordeel is en hoe snel u de kosten voor een gasFX-pakket terug verdient.


Verbruik

Het verbruik van autogas is 15 tot 20% hoger dan benzine, afhankelijk van uw auto en rijstijl. Een liter autogas bevat minder energie dan een liter benzine. Een diesel auto is zuiniger, maar ook een stuk duurder in aanschaf en wegenbelasting. De lage brandstofkosten van autogas zorgen ervoor dat u vanaf ongeveer 12.000 kilometer per jaar toch voordeliger uit bent.

 

Minder belastend voor het milieu

Autogas is minder schadelijk voor het milieu dan benzine en diesel. Luchtvervuiling wordt voor een groot deel veroorzaakt door uitlaatgassen. Nergens in Europa is de lucht zo vervuild met stikstofoxiden als in Nederland. Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat stikstofoxiden niet alleen slecht zijn voor het milieu, maar ook voor de volksgezondheid omdat stikstofoxiden de longfunctie aantasten. De vraag naar schonere brandstoffen wordt steeds groter. Als schonere brandstof is autogas is een prima alternatief voor benzine of diesel.


Betere luchtkwaliteit

Rijden op autogas draagt direct bij aan een betere luchtkwaliteit. Uit TNO onderzoek blijkt dat de uitstoot van stikstofdioxiden (NO2) bij autogas maar liefst 37 keer minder is dan bij diesel en de helft minder dan bij benzine. Daarnaast komt bij autogas nauwelijks roetuitstoot (fijnstof) voor, terwijl dit bij diesel een groot probleem is. De uitstoot van schadelijke roetdeeltjes (fijnstof, PM10) is met autogas bijna 10 keer minder dan bij diesel en bijna anderhalf keer minder dan bij benzine. Tot slot is de uitstoot van kooldioxide (CO2), mede oorzaak van het broeikaseffect, bij autogas ongeveer 10% minder dan bij benzine.

 

Openingstijden Hoorn - Enkhuizen

 
  Hoorn   Enkhuizen
Maandag:
  08:00 - 17:30    08:00 - 17:30
 
Dinsdag:
  08:00 - 17:30    08:00 - 17:30
 
Woensdag:
  08:00 - 17:30    08:00 - 17:30
 
Donderdag:
  08:00 - 17:30    08:00 - 17:30
 
Vrijdag:
  08:00 - 17:30    08:00 - 17:30
 
Zaterdag:
  Gesloten    09:00 - 13:00
 
Zondag:
Gesloten  Gesloten

 

autoservice tensen garage enkhuizen  Autoservice Tensen 24 uurs service:

In geval van pech wordt u met de PCA mobiliteitspas* altijd in no-time geholpen. De dekking is internationaal en bij vrijwel alle BOVAG aangesloten bergingspunten in Europa.
* vraag naar de voorwaarden

onderdelen banner

Snel Contact

Email:
Onderwerp:
Bericht:
Hoeveel wielen heeft een auto